Autogarage voor onderhoud en APK

Gepost op: 10 januari 2022

Een auto kan soms defecten of mankementen bevatten waar men niet op zit te wachten. Een autogarage voor onderhoud, bijvoorbeeld Janssens Autoservice, kan een auto nakijken en onderhouden. Soms moeten er onderdelen worden vervangen. Denk hierbij aan versleten banden, niet goed werkende remschijven of koplampen die niet meer aangaan.

Het is van de belang dat een auto ongeacht de leeftijd goedgekeurd de weg op kan. De keuring die hiervoor in het leven geroepen is, is de APK keuring. De autogarage kan, indien nodig, onderdelen vervangen zodat alles weer veilig werkt. Speciale automonteurs weten alles op het gebied van technische specificaties van een auto, elektronica en motoronderhoud.

Werkzaamheden in de autogarage
De auto kan weer werken als nieuw als deze bij de autogarage is geweest. De garage bespreekt welke problemen of mogelijke defecten er zijn met de eigenaar van de auto. Tijdens het onderhoud worden alle onderdelen gecontroleerd, waarbij belangrijke defecten kunnen worden opgespoord. Vervolgens wordt een overzicht gemaakt en komt daar een prijsopgave aan reparaties uit voort. De indicatie van de kosten is meestal zeer overzichtelijk en men weet gelijk wat hij uiteindelijk betaald.

Een autogarage voor onderhoud zal ook bepaalde auto onderdelen met olie smeren en eventueel schoonmaken. Tevens wordt de auto na reparatie uitvoerig getest. Bij de aflevering wordt de auto weer schoon aan de eigenaar meegegeven.

Ook bij autopech kan men de garage bellen. Deze kunnen op de locatie waar de auto staat onderdelen zoals banden of andere belangrijke kapotte onderdelen vervangen. Zodra een onderdeel kapot is, gaan er rode waarschuwingslampjes op het dashboard branden. Men mag dan uit veiligheidsoverwegingen niet verder rijden met het voertuig. Er wordt ter plekke, na het bellen van het noodnummer, een noodreparatie uitgevoerd. Verder wordt de auto nagekeken in de garage indien nodig. Pechhulp is meestal meeverzekerd in autoverzekeringen.

Algemeen periodieke keuring (APK)
Garages voeren keuringen uit die om de zoveel jaar of periodiek plaatsvinden. Het aantal keuringen hangt ook af van het soort brandstof dat het voertuig gebruikt en van de leeftijd van de auto. Een autogarage voor onderhoud zal APK keuringen uitvoeren. Ook voor de verkoop van occasions wordt het voertuig eerst helemaal gecontroleerd en dan pas verkocht.

Nieuwere auto's hebben meer keuringen nodig dan oldtimers van 30 jaar of ouder. Hele oude auto’s zijn niet verplicht om ieder jaar APK gekeurd te worden. Denk hierbij aan auto's van meer dan 50 jaar oud. Er wordt bij auto's tot een leeftijd van 50 jaar getest op verkeersveiligheid zoals het remsysteem, banden, ophang van de wielen, carrosserie en schokdempers. Verder wordt gekeken naar de mate van uitstoot van uitlaatgassen. Dit voorkomt dat een auto met meer dan toegestane uitstoot aan CO2 nog de weg op mag. De andere gegevens die worden gecontroleerd zijn registratiegegevens van het voertuig en van de eigenaar.

Delen  

De complete website over car wash en autohandel!

Wie zuinig op z’n auto is, doet er alles aan om het voertuig van top tot teen goed te onderhouden, zodat er bij de inruil of verkoop een goede prijs bedongen kan worden. Met alle info over de car wash en autohandel die je op deze website vindt, krijg je een optimaal beeld van verschillende mogelijkheden. Naast tips op het gebied van onderhoud, vind je hier ook informatie over nieuwe wagens, onderdelen en gadgets. Daarnaast is het de online plek bij uitstek voor een antwoord op de meest uiteenlopende vragen over de car wash en autohandel. Zet je interesse in autokennis in de hoogste versnelling en profiteer van alles wat deze site te bieden heeft!

Recente artikelen