APK keuring voor verkeersveiligheid en milieu

Gepost op: 14 december 2021

Voor het vergroten van de verkeersveiligheid is een jaarlijkse APK van voertuigen belangrijk. Door een auto op regelmatige basis te controleren op essentiële punten, worden de belangrijkste onderdelen in kaart gebracht. Er wordt tijdens de algemene periodieke keuring ook gekeken hoeveel uitlaatgassen je voertuig produceert. Dit is een belangrijk punt op het gebied van milieu.

Technische staat voertuig
Het uitgangspunt van een jaarlijkse keuring is in kaart brengen wat de technische staat van je auto is. Zo wordt de wielophanging gecontroleerd en worden de schokbrekers, stuurinrichting, carrosserie en de banden aan een grondige inspectie onderworpen. Daarbij worden de remmen uiteraard niet vergeten. Behalve de technische staat van je voertuig wordt ook uitstoot van uitlaatgassen in kaart gebracht en vindt er een registratie plaats van onder meer je kilometerstand en je voertuigbewijs.

Kosten APK keuring
De kosten voor een keuring lopen uiteen. Vaak wordt ervoor gekozen om de keuring samen met een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. In dat geval wordt bij veel bedrijven de jaarlijkse keuring gratis uitgevoerd. Het laten keuren van je auto tijdens een onderhoudsbeurt levert jou direct een financieel voordeel op, maar het scheelt je ook een extra rit naar de garage. Bovendien scheelt het de monteur tijd.

Maak wel gerichte afspraken met de garage of keuringsstation op het moment dat je de auto voor keuring achterlaat. Zo kun je afspreken dat je akkoord gaat met reparatie of herstel tot een bepaald bedrag om te voorkomen dat je auto wordt afgekeurd.

Erkend keuringsstation
De keuring geeft een goed inzicht van de conditie van het voertuig op het specifieke moment van de controle. Zorg dat je auto bij een erkend APK keuringsstation of garagebedrijf, bijvoorbeeld bij Autobedrijf Pars Rasol, wordt nagekeken. Na afloop van de keuring krijg je een keuringsrapport met daarin de bevindingen van de garage of het keuringsstation. Dit geeft jou een goed beeld van eventuele kosten in de nabije toekomst, want in veel gevallen staan er adviespunten vermeld op het rapport. Zo weet je direct waar je aan toe bent met je auto.

Blijkt jouw auto niet in goede staat te zijn, dan zal deze worden afgekeurd. Dit betekent dat je na de keuring twee maanden de tijd hebt om je auto te laten herstellen. Ook mag jij je auto in deze periode uitsluitend gebruiken om naar de garage te rijden. Afhankelijk van de reden van afkeuring kun je de auto laten repareren of ervoor kiezen de auto van de hand te doen.

Delen  

De complete website over car wash en autohandel!

Wie zuinig op z’n auto is, doet er alles aan om het voertuig van top tot teen goed te onderhouden, zodat er bij de inruil of verkoop een goede prijs bedongen kan worden. Met alle info over de car wash en autohandel die je op deze website vindt, krijg je een optimaal beeld van verschillende mogelijkheden. Naast tips op het gebied van onderhoud, vind je hier ook informatie over nieuwe wagens, onderdelen en gadgets. Daarnaast is het de online plek bij uitstek voor een antwoord op de meest uiteenlopende vragen over de car wash en autohandel. Zet je interesse in autokennis in de hoogste versnelling en profiteer van alles wat deze site te bieden heeft!

Recente artikelen